Google прекратиха Glass заради разногласия, висока цена и няколко други пречки, но по-късно тази година разбрахме, че устройството ще бъде възродено благодарение на Project Aura. Тогава се упомена, че то ще бъде с изцяло нов дизайн, а се говореше и за малко по-различна функционалност.

Android Authority докладват, че миналата седмица Google са подали нов патент в Патентното бюро на САЩ (US Patent and Trademark Office), който е бил приет под номер 9,195,067 B1 и е за „Носимо устройство с входно-изходни конструкции“ (Wearable Device with Input and Output Structures). Както можете да видите от изображенията по-долу, джаджата много наподобява Google Glass, но има очевидни разлики. Най-вече трябва да отбележим, че новото такова е по-скоро във вид на лента и се закача, вместо да се крепи като очила.

Разбира се, това че Google са подали патент, не значи че ще видим това устройство на пазара. Project Aura може да е нещо съвсем различно, а може и това тук да бъде променено доста преди да бъде официално представено (отново – ако това стане).

Е, остава да почакаме и да разберем.

google-patent-2015-1

google-patent-2015-2

google-patent-2015-3