Миналата година Google ти представиха свой собствен хедсет за виртуална реалност, който работи със смартфон (подобно Gear VR на Samsung). Тази година обаче, за Google I/O компанията изглежда е подготвила нещо повече.

Според Variety, цитирани от Android Authority, Google се готвят да представят самостоятелен VR хедсет, който ще работи без нуждата от свързан смартфон.

В доклада не се споменава дали джаджата все пак ще разчита на операционната система Android по някакъв начин, но пък има информация за друго — новото устройство ще работи чрез вградени вътре в него сензори за движение и позициониране (за разлика от HTC Vive с неговите външни светлинни сензори), което ще направи използването му много по-лесно.

Разбира се, нищо не е сигурно, докато не видим джаджата наистина. Variety също предупреждават, че Google могат да решат само да покажат устройството без много информация около него, или пък да забавят премиерата изцяло, за да се фокусират върху Daydream View системата си, за която така и не чуваме много от премиерата ѝ през октомври миналата година.