Кодовото име Google Bisto се спряга горе-долу от април месец, но до сега не беше ясно за какво точно устройство става въпрос. Ровичкайки из последната версия API за Google Assistant, 9to5google разкриват, че най-вероятно става въпрос за умни безжични слушалки.

Към това сочи част от описателен текст. Ето го и него:

<string name="bisto_magic_pairing_assistant_prop_text">"Your headphones have the Google Assistant. Ask it questions. Tell it to do things. It’s your own personal Google, always ready to help."</string>

Изглежда тези слушалки ще могат да работят заедно с Google Assistant, позволявайки на потребителя да пита асистента различни въпроси. Това ще става само с натискане и задържане на един единствен бутон, който ще се намира на самите слушалки.

Ако пък потребителят е активирал „notification access“, има възможност да се използва и втория наличен на слушалките бутон. С него Google Assistant ще може да прочита на глас нотификациите, които смартфонът ви е получил.

След успеха на Apple с AirPods, не е изключено Google наистина да представят нещо такова. Ако тези описателни текстове в приложно-програмния интерфейс на Google Assistant не са само една грозна шега, можем да окакваме премиерата им тази есен заедно с новите Pixel смартфони. Говори се още, че Google може да представят нов Chromebook от висок клас, както и мини версия на Google Home.