Дънковото смарт яке направено благодарение на колаборацията между Levi’s и Google ATAP, вече има официална цена, но пролетното му пускане по пазарите е отменено с два сезона. Якето, което ще струва около 350 долара, е първият официален продукт със технологията Project Jacquard на ATAP. Тя използва проводяща тъкан, за да превърне обикновена дреха в устройство, което да изпраща инструкции на вашия смартфон. Мислете го нещо като смарт часовник, но една идея по-различно и със сигурност доста по-стилно.

Новините за премиерата и цената на продукта бяха обявени на сцената на фестивала SXSW в Остин, САЩ. Commuter Trucker Jacket, както е наречено якето, беше за пръв път обявено на конференцията на Google I/O през май месец миналата година. По онова време информацията, която получихме беше, че смарт якето ще излезе през пролетта на 2017, но цена не беше спомената.

И все пак, закъснял продукт, е по-добре отколкото никакъв продукт. ATAP имат и още концепции за подобни технологии, но проектите по тях вървят бавно и са все още в началото. Така че първото, което ще видим, вероятно ще бъде въпросното смарт яке.

На вас как ви се струва тази идея? Бихте ли носили някога такова дънково яке? Или пък Levi’s и Google прекаляват малко с тази иновация? Все пак ние сме живи и действащи същества, нямаме нужда от чак толкова много технология в живота си… Трябва да остане нещо, което да правим и сами.