Отдавна чакаме следващ таблет с логото на Google. Не е ясно обаче кога ще видим такъв, или поне не беше ясно до сега… Според Еван Блас (@evleaks), следващият Google таблет ще излезе преди края на годината и ще бъде разработен от Huawei.

Дали можем да вярваме на този слух все още не е ясно, въпреки че голяма част от нещата, които Блас споредя, се оказват истина. Още за таблета — @evleaks твърди, че той ще е 7-инчов. Не е ясно нищо повече около това устройство, освен че е възможно да дойде и с 4 GB RAM. А как ще казва? Също не знаем, но вече можем да сме сигурни, че няма да е Nexus…

Със скорошните новини, че Google ребрандира смартфоните си от Nexus на Pixel, не е изключено това да важи и за този предстоящ таблет. Друга информация пък твърди различно — наскоро Phandroid разбраха, че Huawei са запазили марката „Huawei 7P“. Ако наистина те работят по таблета и той ще е 7-инчов, какво ни казва това?

Разбира се, не е изключено Google да представят новия си таблет още на 4 октомври, когато чакаме още смартфоните Pixel, Google Home, Daydream джаджа и нов Chromecast. Остава да видим.