Pony Express

Google разработва нова функция в Gmail, която ще позволи на потребителите да получават и плащат сметките директно от тяхната поща. Според Recode, новият проект се нарича Pony Express, макар че това може да е само вътрешно кодово име. Новата услуга се очаква да бъде пусната през четвъртото тримесечие на 2015, като я сочат за “бъдещето на хартиената поща”.

Виж още: Facebook Messneger вече позволява изпращането на пари

За да ползвате услугата, ще трябва да си въведете пълните данни, като след това вече ще може да извършвате плащания. Верифицирането на даните ви няма да се прави от Google, а от трети страни. За момента може да кажем само, че ще може да ползвате кредитни и дебитни карти, но е напълно възможно да има опция за свързване на Pony Express и с банковата ви сметка. Pony Express ще позволява освен плащането на цялата сметка и опция, чрез която тя да бъде разделена и да изпратите част от нея на ваш познат.

За момента Google Wallet не може да се похвали с такива функционалности. Това означава само две неща: Google ще въведе този метод за плащане като отделно приложение или скоро ще разшири възможностите на Google Wallet. Остава  да го разберем. Все още няма официално изявление от Google по темата с Pony Express, но във всеки случай това е шанс да направи разплащането доста по-лесно и бързо.