GLOBUL е първият оператор, който ще предложи на българския пазар смартфона Optimus L9 – най-новото попълнение в линията L-Series на LG.

LG Optimus L9 предлага на потребителите комбинация от елегантен дизайн и разнообразни функционалности. Устройството притежава тънък корпус с дебелина от 9,1 мм, стилен метален кант и модерна квадратна форма, която допринася за атрактивния външен вид и удобството при използване.

Смартфонът е оборудван с 1GHz Dual-Core процесор и работи с операционна система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Впечатляващият 4,7-инчов IPS дисплей осигурява изключително качество на изображението, а батерията от 2,150 mAh позволява на потребителите да се наслаждават на повече време за разговори, сърфиране в интернет и комуникация в социалните мрежи само с едно зареждане.

Устройството разполага с 5 MP камера с LED-светкавица и автофокус, както и с предна VGA камера за видео разговори. LG Optimus L9 предлага и разнообразни възможности за връзка, сред които Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth, DLNA и NFC, с която споделянето на съдържание между два телефона става бързо и удобно само чрез допир на двете устройства. Смартфонът разполага с 4 GB вътрешна памет, с възможност за разширение с допълнителна micro-SD карта до 32 GB. В комплекта е включен и безплатен NFC стикер като подарък.

LG Optimus L9 притежава и вградени UX функции като QTranslator, My Style Keypad и QMemoTM, които осигуряват максимален комфорт и удобство при работа. Приложението QTranslator например дава възможност на потребителите да превеждат не само думи, но и цели изречения и фрази. Функцията My Style Keypad позволява на потребителите да настройват клавиатурата по най-удобния за тях начин, а QMemoTM – да записват и споделят идеите си с лекота.

LG Optimus L9 ще се предлага във всички магазини на GLOBUL, GERMANOS и официалните партньори от 27 ноември на цена от 19,90 лв. на месец с абонаментна програма GLOBUL United с месечна такса 49.90 лв. Моделът ще е наличен в бял и черен цвят.