gif-london

Вървиш си по улицата и изведнъж анимирано драконче започва да бълва огън срещу теб или стомахът ти да къркори неистово при гледката на изсипващи се един след друг хамбургери. Не, това не е сюжет на третокласен филм на ужасите, а интересна идея на лондонски рекламисти, които като нищо може да са измислили бъдещето на стрийт рекламата – с GIF анимации.

Проектът на креативното дуо Guus ter Beek и Tayfun Sarier не е част от професионалните им задължения, т.е. – не им е поръчан от клиент. Решили са да го направят в свободното си време, вдъхновени от любовта си към GIF-четата. И така: сложили един iPAD в рамка за картина, настроили екрана да показва GIF анимация и го прикрепили на различни места в Лондон: стени, улични стълбове, телефонни кабини. След това заснели как минувачите реагират на цветните мигащи изображения.

hamburgerЗасега идеята им е просто за забавление, споделят пред Mashable двамата приятели, които работят в областта на рекламата. Искали да видят как могат да съчетаят света на GIF-четата с любимите им реални места в Лондон. Както става ясно и от видеото им, което можете да изгледате по-долу, минувачите определено са впечатлени от иновативния подход и почти всички не просто забелязват изображенията, а и се спират да ги разгледат подробно, че даже и да ги заснемат. Истинска мечта за маркетинговите отдели – като гледаме тези хамбургери например, нищо чудно двамата вече да са потърсени от McDonald’s и скоро да станем свидетели на нова мода във външната реклама.