Galaxy S8 едва излезе на пазара и ето, че чуваме първите доклади за това какво ще представлява вторият флагман на Samsung за тази година. Фаблетът Galaxy Note 8, който очакваме през късното лято или ранната есен изглежда ще бъде с двойна камера, твърди анализаторът Минг-Чи Куо, цитиран от Android Authority.

Ако данните на Куо са верни, то Note 8 ще бъде първият смартфон от Samsung с двойна основна камера. Според анализатърът, джаджата ще бъде с един 12-мегапикселов широкоъгълен сензор и един стандартен телефото такъв с резолюция 13-мегапиксела. Очакваме още двойна оптична стабилизация и лещи от шест елемента. Куо твърди още, че двойната камера на Galaxy Note 8 ще е по-добра от тази на iPhone 7 Plus и вероятно ще застане рамо до рамо камерата на бъдещия iPhone 8.

Това обаче не е всичко. Минг-Чи Куо още споменава, че според него Samsung ще представят Note 8, който ще има дисплей с диагонал от 6.4 инча и QHD+ резолюция. “Плюсът” значи, че и тук вероятно ще имаме отношение 18.5:9, както при Galaxy S8. От това можем да заключим, че и при фаблета ще видим Infinity Display и липсващ Home бутон.

За липсата на Home бутона сочи и информацията, че скенерът за пръстови отпечатъци ще е на задния панел. Ако това също се окаже вярно, то явно Samsung няма да са готови с технологията за имплементиране на скенера в дисплея.

Е, остава да чакам, за да разберем повече. Какво ще кажете?