Foxconn могат съвсем скоро да започнат строеж на няколко фабрики на територията на САЩ. Председателят на компанията Тери Гоу (Terry Gou) сподели, че с колегите му обмислят вариантите за фабрики в средния запад. Като евентуални кандидати бяха уточнени общо седем щата: Охайо, Пенсилвания, Мичиган, Илинойс, Уисконсин, Индиана и Тексас. Фабрики ще бъдат построени не във всички обаче.

По думите на Гоу, средният запад е мястото, където индустрията в САЩ процъфтява и е редно Foxconn да заработят там. Според него, сделката за построяване на фабрики там ще отвори десетки хиляди работни места. Въпреки това, целта е заводът за дисплеи на територията на Северна Америка да бъде с изцяло автономна поточна линия. Към момента около 40 000 робота вършат работата във фабриките на Foxconn в Азия.

Спекулира се, че заводите в САЩ ще произвеждат дисплеи за iPhone, но това е малко вероятно. Според Тим Кук от Apple, идеята е непрактична. Сделката за щатските фабрики възлиза на 10 милиарда долара, седем от които ще бъдат инвестирани в производството на дисплеи. Според слуховете обаче, че ще бъдат големи — за телевизори, монитори и т.н.