Apple-iPhone-6-iPhone-6-Plus-Picture-20

Тази сряда Apple ще представи iPhone 6s и 6s Plus, които се очаква да бъдат с новата технология Force Touch. За разлика от тракпада на MacBook и дисплея на Apple Watch, при смартфона ще има три нива на натиск – докосване, натискане и по-силно натискане, а функцията ще се казва “3D Touch Display”, съобщават 9to5Mac, цитирайки анонимен източник.

В публикацията още се казва, че новата технология ще бъде налична и в iPad Pro, в допълнение с „нетрадиционно изглеждащ“ стилус. Очаква се таблетът също да бъде представен тази сряда.

Миналия месец разбрахме какви ще са част от възможностите на Force Touch. С тази технология ще може да се отвори специфичен екран от приложение, вместо стандартното главно меню, както и да се пропускат определени страници. Maps пък ще позволи директно да се стартира навигация завой-по-завой на зададената дестинация.

Подобно на Apple Watch, и при предстоящите iPhone-и Force Touch ще се използва за отваряне на нови менюта, но вместо те да се показват на целия дисплей, ще излизат като изскачащи прозорци. Те може да се появяват на мястото, където сте натиснали екрана, или да се виждат в долната му част, подобно на Share менюто в iOS. Ще е налична и опция за Force Touch на песен в Apple Music, с което да излезе меню за добавянето й към плейлист или за запазване за слушане в офлайн режим.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS