В началото на тази година Microsoft представи няколко полезни функции в приложенията за мейл и календар при Windows 10, които обаче работеха само с акаунти на Outlook.com и Office 365. Това е на път да се промени, след като компанията обяви следващият ъпдейт за апликациите.

Focused Inbox е функционалност, която показва най-важните ви електронни писма, като скрива всичко останало за по-удобна работа. След известно време, когато приложенията в Windows 10 бъдат ъпдейтнати, от тази възможност ще могат да се възползват и потребителите с Gmail акаунти.

Първи ще получат ъпдейта абонатите на програмата Windows Insider, като все още не е ясна точна дата за финалния ъпдейт.

Ако вие сте част от Windows Insider, ще получите съобщение с информация да активирате новата услуга, свързана с Gmail акаунта ви. Ако изпуснете съобщението, ще ви бъде изпратено ново напомняне няколко седмици след това.

За да работи Focused Inbox с Gmail, Microsoft ще трябва да копират цялото съдържание на мейл акаунта ви, както и календара, на своите сървъри. За да остане всичко синхронизирано пък, след като направите промяна през компютъра, компанията ще изпраща промените към Google, за да се отразят те и в Gmail акаунта ви.