flappy2

Flappy Bird се завърна – сигурно само това изречение е достатъчно, за да се засилите към Google Play или AppStore, но не бързайте. Рано е за радост, защото създателят на култовата игра Донг Нгуен действително се появи на хоризонта и пусна обновената версия на играта, както беше обещал, но… Има едно голямо „но“.

Новата версия на играта, която се казва Flappy Birds Family, e достъпна само в Amazon Android App Store и работи единствено със сет топ бокса Amazon’s Fire TV. Иначе изглежда точно като оригинала, който се превърна в световен феномен, като е добавена поддръжка на мултиплейър и повече препятствия. Както знаете, главните обвинения към разработчика бяха, че играта му е твърде пристрастяваща – това посочи и самият той като причина, когато я свали от Google Play и AppStore. Фактът, че продължението й Flappy Birds Family може да се играе само вкъщи, което премахва варианта да е достъпна навсякъде благодарение на мобилното ви устройство, може би цели да направи невъзможно такова голямо обсебване.

Не че се съмняваме в добрите намерения на Нгуен, но все пак е доста по-вероятно да става въпрос чисто и просто за бизнес и за сделка, постигната между виетнамския разработчик и Amazon с цел стимулиране на продажбите на Fire TV. Везните към тази версия се накланят и от факта, че Flappy Birds Family не само е безплатна, но и не включва реклами. Остава ни да се надяваме и да стискаме палци това да е само временно положение и играта да не се окаже и за в бъдеще ексклузивно и само за Fire TV, а да бъде пусната и за други платформи.

flappy birds family