flappy-bird6

Студио за игри OneClick искат да придобият търговската марка „Flappy Bird“. Разработчиците са подали официално искане към Бюрото по патенти и търговски марки (USPTO) в САЩ. Има вероятност компания да успее, тъй като оригиналната игра едва ли ще се завърне в магазините за приложения.

През последните седмици Flappy Bird се превърна в най-популярната и обсъждана игра за мобилни устройства. Впоследствие разработчикът на играта, Дон Енгуен, я свали от Apple App Store и Google Play, защото била прекалено пристрастяваща. В резултат на това се появиха много и най-различни копия на играта и за двете платформи, целящи да спечелят от популярността й. Apple и Google бяха принудени да премахнат повечето от тях, защото заблуждават потребителите и дори забраниха публикуването на нови приложения и игри, които съдържат „Flappy“ в името си.

От OneClick вече имат и готово приложение, което разбира се прилича досущ на оригналата игра, като разработчиците единствено са обновили визията на играта. Във видеото по-долу може да видите как ще изглежда новата Flappy Bird, ако бъде одобрена.