flappy bird

flappy bird

Донг Нгуен, създателят на популярната игра Flappy Bird, потвърди в Twitter, че тя ще се завърне в Apple App Store, но това няма да се случи “скоро”. В началото на март Нгуен сподели в интерю за Rolling Stone Magazine, че обмисля връщането на Flappy Bird в магазините за iOS и Android, но че тя ще дойде с добавено предупреждение към играчите, напомняйки им да си вземат почивка от време на време.

През февриари Нгуен премахна играта, защото смяташе, че тя се превръща в истински проблем за много играчи, като точно по това време Flappy Bird докарваше на създателя си 50 000 долара дневна печалба от реклами. Разработчикът преди време сподели, че животът му станал „по-неудобен от преди“, след като пуснал Flappy Bird. Приложението дори пречило на съня му нощем, затова обмислил дълго какво да прави с него, преди да стигне до окончателното си решение. Е, по всичко изглежда, че сега липсата на тези 50 000 долара също пречи на съня му.

flappy bird

След премахването на Flappy Bird от App Store и Google Play, се появиха много имитации на играта, като също така започнаха да се продават телефони с нея за десетки хиляди долари. След официалното потвърждение от страна на Нгуен за нейното завръщане, феновете могат да бъдат малко по-спокойни. Въпреки че разработчикът споменава само App Store, ние сме сигурни, че Flappy Bird ще кацне обратно и за Google Play Store.