Fitbit водят парада на носимите джаджи – фитнес тракерите им са на първо място, дори пред умния часовник на Apple, както и изключителното популярната гривна Mi Band на Xiaomi. Може би едно единствено нещо ги държи далеч от върха и това е липсата на истински умен часовник от самите тях. Ето че това ще се промени. На CES Fitbix представиха Blaze – умен часовник за всички нужди.

Blaze е комбинация от стил и удобство. Той идва с избор между гумена, метална или кожена каишка в различни цветове. Може да бъде ползван както за фитнес, така и за колоездене, следене на различни биометрични данни, правене на обаждания, контрол на музиката и т.н. Измерването на крачките не изисква свързаност със смартфон, така че като ходите да тичате, няма да се притеснявате за телефона си. За сметка на това, джаджата няма свой собствен GPS модул, така че ако ще ходите да карате колело пък, трябва да носите и смартфон.

Blaze работи със операционна система от Fitbit и това може би ще направи изборът от приложения малко по-ограничен в началото. Да се надяваме обаче, че разработчиците ще се заемат и с това.

fitbit-blaze-3

Fitbit Blaze вече може да се поръча от сайта на компанията, като цената му е 229,95 евро. За кожена или метална каишка обаче ще трябва да се изръсите малко повече. Доставките започват през март.

Какво мислите за новото попълнение в света на носимите джаджи? Заслужава ли си Fitbit Blaze?

fitbit-blaze-2