Новата компания Faraday Future представи електрическата концепция FFZERO1

0

Събитието Consumer Electronics Show официално още не е отворило врати за посетители. Въпреки това, някои компании вече предстиха свои продукти пред журналисти. Една такава е новосъздадената преди около година и половина Faraday Future. Калифорнийският автомобилостроител вече има 550 служители, работещи над електрическа кола, която ще бъде главната конкуренция на Tesla Motors.

Въпреки че Faraday Future все още не е показала нищо реално на публиката, вчера в Лас Вегас е бил представен концептуален модел за супер-мощна, електрическа спортна кола. Тя се нарича FFZERO1 и притежава цели 1000 конски сили. Пробегът ѝ от 0 до 100 километра в час е под 3 секунди, а визията ѝ – извънземна. FFZERO1 наистина прилича на космически кораб – едноместната кабина е от бял карбон, покривът е стъклен, а седалката има система за предпазване на главата на водача, плюс каска за кислород и вода. Още – в центъра на кормилото се монтира специален смартфон, а има и сензори за биометрични данни.

faraday-future-ffzero1-concept-1

Единственото, което знаем за Faraday Future е, че компанията наскоро получи финансиране в размер на 1 милиард долара от китайския милиардер Джия Юетинг, който е собственик на LeTV. Фабриката за електрически автомобили на Faraday Future скоро отваря врати в Невата. Всичко останало около тях се пази в тайна, включително върху какво точно работят, как смятат да се конкурират с Tesla и кой е снабдителят им на батерии. Първият електрически автомобил от Faraday Future се очаква след около две години.

faraday-future-ffzero1-concept-2

faraday-future-ffzero1-concept-3

faraday-future-ffzero1-concept-4

faraday-future-ffzero1-concept-5

faraday-future-ffzero1-concept-6

faraday-future-ffzero1-concept-7