Faraday Future имат доста проблеми напоследък — от такива с финансирането, до напускане на изпълнителни директори, а сега и основният им инвеститор в лицето на LeEco съкрати голяма част от щатските си служители, което остави FF без подкрепа.

Въпреки това компанията не се отказва и само преди дни пусна своята електрическа кола FF 91 на състезанието Pikes Peak International Hill Climb в САЩ. Това е 20-километрово шосе в планината, състоящо се от 156 завоя. На този път различни автомобили се състезават за надмощие, а тази година участват и Faraday Future. Разбира се, това не е първата електрическа кола, която участва — през 2015 година състазанието бе спечелено от електрически автомобил.

FF нямат никакъв контрол над представянето на автомобила им — в Pikes Peak той се управлява от британския състезател Робин Шут (Robin Shute), който макар да не успя да спечели, се справи доста добре. FF 91 успя да напредне в началото на състезанието благодарение на трите мощни електрически мотора (с мощност 1050 конски сили) и 130 килова-часовата си батерия.

Цялостното време на FF 91 с Шут зад волана бе малко над 11 минути и 25 секунди. По-долу можете да видите и по-кратко видео от представянето, заснето по време на първата третина от състезанието.