Трима изпълнителни директори са напуснали Faraday Future, младата компания за електрически автомобили, докладват от The Verge. Между тях са Стефан Краус (Stefan Krause); технологичния директор Улрих Кранц (Ulrich Kranz), дошъл от BMW; и Бил Стрикланд Bill Strickland, който преди това завеждаше Ford Fusion.

Тримата директори напускат в труден за компанията момент — двама от основателите на Faraday Future също напуснаха по-рано тази година, а в момента FF изпитват огромни затруднения с производството.

Тук обаче идва и още по-лошата новина. Краус бива обвинен от Faraday Future в „злоупотреби и неизпълнение на задълженията“. В официално прессъобщение на сайта си, компанията споделя, че Стефан Краус, който изпълняваше ролята на главен финансов директор, е бил уволнен миналия месец след „възможни законови нарушения“. Макар FF да споделят, че ще повдигнат обвинение, такова все още не се е появило.

Самият Стефан Краус също пусна официално изявление в своя защита. В него той споделя, че обвиненията са „безпочвени“ и че той всъщност е напуснал компанията, а не е уволнен:

„Faraday Future излезе днес с изявление, в което изрично е описано напускането ми от компанията. Истината е, че на 14 октомври подадох оставка от Faraday Future, влизаща в сила веднага. Изявлението на компанията неправилно описва обстоятелствата, свързани със заминаването ми, и включва безпочвени и клеветнически изявления за мен и моите приноси към компанията. Потърсих правен съвет и ще проуча всички възможности, с които разполагам.“

През март тази година Краус бе назначен на длъжността главен финансов директор, за да помогне за спасяването на Faraday Future в средата на проблеми с финансирането. Неговата цел бе да намери нови инвеститори, които да инвестират един милиард долара в компанията. Преди това Краус е работел като директор за компании като BMW и Deutsche Bank.