facebook

Facebook обяви в четвъртък, че е придобила статъпа QuickFire Networks като част от усилията на компанията да подобри социалната мрежа. „Видеото е важна част от работата с Facebook. Развълнувани сме да започнем работа с QuickFire Networks и да продължим да доставяме висококачествени видеа на над 1.3 милиарда хора, които използват Facebook.“, каза говорител на компанията.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE УВЕЛИЧИ ЦЕНИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ APP STORE

Стартъпът е основан през 2012 г. и е разработил технология за стрийминг на висококачествено видео съдържание, използвайки по-малко трафик. Част от екипа ще се присъедини към Facebook след финализирането на сделката. Видеата  онлайн се превърнаха в сериозен бизнес през последните години и социалната мрежа много добре разбира това. Тя ще предпиеме нужните стъпки, за да по-добро качество за своите потребители.

Все още няма подробна информация около сделката, както и на каква стойност е тя. Придобиването беше обявен само ден, след като Facebook заяви, че от юни 2014 се радва на над 1 милиард гледания на видео клипове всеки ден.