От днес вече всички потребители на Windows 10 имат възможност да започнат да използват изцяло новите приложения за Facebook, Messenger и Instagram на своята машина. Компанията пусна апликациите за безплатно сваляне от Windows Store, като те трябва да са достъпни за всички до дни.

Според Microsoft, потребители на десктоп операционната система ще могат да инсталират Facebook приложение, което дава възможност за използване на всички познати функции на социалната мрежа – реакции, споделяне, коментари и стикери. Приложението дори включва и вграден браузър, с който можете бързо да отваряте споделени линкове.

facebook-for-windows-10

Facebook Messenger приложението ще донесе на вашия Windows 10 възможността да получавате нотификации дори когато социалната мрежа е затворена, което е възможно най-удобната функция, за която бихте могли да се сетите. Можете да очаквате всичко друго, което е достъпно и за мобилните потребители на апликацията.

Всички апликации, които Microsoft пусна заедно с Facebook вчера поддържат Live Tiles, така че да могат да ви показват какво правят приятелите ви още от Start менюто, без да има нужда да отваряте приложенията.

facebook-messenger-for-windows-10* Facebook и Messenger са приложения, които идват за десктоп версията за Windows 10. Новото Facebook приложение ще замени старото такова, докато Messenger е изцяло нова придобивка. Instagram пък идва за Windows 10 Mobile, като ще замени Instagram (Beta) приложението, което сте ползвали на смартфона си до сега. Скоро можете да очаквате и ново мобилно приложение за Facebook.

1 коментар

  1. Чакаме с нетърпение и за мобилната версия и за windows phone

Comments are closed.