Facebook-Dislike

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви официално, че социалната мрежа ще има бутон „не харесвам“. Той разкри новината по време на изявление пред кметството в Менло Парк, щата Калифорния.

Много често потребителите изпращат заявки за промяна на платформата и добавянето на тази възможност, тъй като функцията им е необходима. Зукърбърг коментира появата на новия бутон с обещание за скорошно му пускане до крайните потребители. Опцията все още се тества от разработчиците на компанията, за да се уверят, че няма да има проблеми, когато тя бъде въведена масово.

Причините за забавяне и отговор на потребителските нужди са и начинът на мислене. Според Зукърбърг Facebook не би трябвало да се превръща в публичен форум, където да се обсъждат постовете на потребителите и да има подобна система. Според него функцията „не харесвам“ по-скоро би била полезна за разискване на обществено значими събития и изказването на личните позиции по темите.

Все още не е ясно кога бутонът ще се появи в социалната мрежа, но очакваме повече подробности в близко бъдеще, когато компанията е готова с тестовете.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS