Според нов доклад на Bloomberg, Facebook работят по десктоп устройство за видео чат и разговори, което ще е подобно на Amazon Echo Show. Информацията посочва, че джаджата ще бъде с дисплей между 13 и 15 инча и ще види бял свят през пролетта на 2018 година, когато е Facebook конференцията F8.

Съвсем скоро стана въпрос за това, че Facebook имат патент за модулен смартфон, но това явно не са единствените планове на компанията. Според други новини пък, колегите на Марк Зукърбърг разработват и десктоп гласов асистент.

За последния също става дума в доклада на Bloomberg, като за него се споменава, че ще струва около 100 долара. И двете джаджи изглежда се разработват от дивизията Building 8 на Facebook.

Още — устройството за видео разговори ще има адаптивни камери, които ще могат да следят къде се намира потребителя. Според информацията, технологията ще разчита на Android за своя операционна система.

Дали всичко това е вярно, ще разберем едва догодина, по време на конференцията F8. И въпреки това, не е трудно да повярваме, че Facebook имат желание да навлязат в пазара за гласови асистенти, след успеха на конкуренти като Google Assistant, Alexa и Siri.