Facebook-Messenger-WP8

Социалната мрежа Facebook в момента разработва свой собствен дигитален асистент, съобщава The Information. Неговото име е Moneypenny и ако се чудите откъде ви е познато, то е защото така се казва секретарката във филмите за Джеймс Бонд. Идеята на асистента на Facebook е много по-различна от другите. Той ще бъде вграден в Messenger и ще свързва потребителите с истински хора, които 24/7 да помагат в търсения, резервации, закупуване на самолетни билети и какво ли още не.

Да, Facebook и Messenger няма да разчитат на компютърен алгоритъм, както правят Cortana и Siri. Вместо това, цялата работа ще се върши от обучени хора зад компютри. Вие ще можете да се свързвате с тях вътре в чат приложението на Facebook и така да се сдобивате с каквато желаете информация. След разработването на интеграции под формата на приложения вътре в Messenger, а и слуховете, че се работи и по игри за чат приложението, тази стъпка с асистента звучи логично. Още по-логично е и работата да включва реални хора, които да ви помагат в търсенията, вместо компанията тепърва да разработва свой собствен изкуствен интелект за това.

Все още нямаме информация докъде е стигнала работата по Moneypenny, нито кога можем да го видим в действие. От The Information твърдят, че в момента дигиталният асистент се тества лично от служителите на Facebook в нещо като затворена алфа версия.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS