whats app

whatsapp

В ранните часове този четвъртък, Facebook придоби приложението за чат WhatsApp за главоломните 16 милиарда долара — от които 4 милиарда кеш и 12 милиарда във Facebook акции, съобщи MarketWatch. Ако сделката не премине одобрението на регулаторната комисия на САЩ, Facebook ще плати 2 милиарда долара компенсация на компанията зад WhatsApp.

WhatsApp е сред най-популярните приложения в App Store и Google Play и разполага с 450 милиона потребители, които активно го използват всеки ден. Един милион потребители се регистрират в услугата на всеки 24 часа. „WhatsApp е на път да свърже над един милиард потребители. Услугите, които успяват да преминат тази граница, са изключително малко и имат огромна стойност.“, коментира Марк Зукерберг, основател на Facebook. „Познавам Ян [създател на WhatsApp] от отдавна и съм развълнуван, че ще работим заедно, за да направим света по-отворен и взаимосвързан.“

Зукерберг също така коментира, че сделката ще даде „нужната гъвкавост“ на WhatsApp, за да разшири още повече потребителската си база.