Google представи по-добър и по-бърз начин за споделяне на вашите спомени

Всички знаем, че снимките в днешно време са форма на комуникация, която има нужда от изключително голяма памет. От години единственият начин да ги споделяте е чрез услугата Google Photos. Там можете да създадете споделен албум. Недостатъкът е, че той е доста тромав. Сега Google стартира обновена опция за споделяне, вградена в iOS, Android и мобилния уебсайт на Google Photos.

Когато искате да споделите снимка, вече не е нужно да създавате цял албум. Можете да изпратите еднократно съобщение до приятел, стига той също да има инсталиран Google Photos. Това би се случило точно както в Instagram, Snapchat или всяко друго приложение за чат. Ако искате да превърнете тази тема в разговор, можете да започнете да разговаряте, да реагирате на снимките с харесвания или да споделяте. По този начин фотосите се превръщат в отправна точка за разговор. Безспорно отдавна са се превърнали във форма на общуване в социалните платформи.

Голям напредък за Google

Това може да превърне Google Photos в повече от социално приложение, което от своя страна ще спечели нови потребители. От голямото си възобновяване през 2015 година, когато бяха добавени безплатни онлайн хранилища към услугата, Google Photos надеждно съхранява всички ваши снимки. За тези, които основно правят снимки със смартфон, което всъщност е огромна част от света в наши дни, Google Photos е бил най-добрият начин да запазят онлайн спомените си, без да се налага да мислят два пъти за съхранение или архивиране.

Непрекъснато в контакт

В днешно време хората правят снимки през целия ден и ги споделят почти веднага. Понякога с един приятел, друг път в групов чат. Много от нас всъщност не се замислят за качеството, освен ако това е съзнателно рамкиран и редактиран кадър, за Instagram или може би Twitter.

В момента функцията за споделяне не е толкова сложна. Можете да започнете групов чат с толкова хора, колкото искате. Всеки участващ може да споделя снимки и видеоклипове, включително и публикации. Да коментира темата и да споделя отделни файлове от собствената си лична колекция. Можете да създадете нов чат, като изберете споделяне под снимка от основната библиотека, докато съществуващите са достъпни от раздела „Споделяне“.

Всичко това се прави с цел подобряване на споделянето и улесняване използването на приложенията. Възможностите са за изпращане на снимки с приятели и семейство на всички платформи без никаква загуба на качеството на изображенията, които сте архивирали.

Защо отне толкова много време на компанията да осъществи подобен замисъл?!

По-рано тази година беше обявено, че Google Photos е деветия продукт, който достигна един милиард потребители. Той директно насочва хората към други продукти на Google като Диск, за по-висококачествено архивиране.

Конкуренция

Google ясно осъзнава, че има безброй снимки, които се правят и споделят в други приложения. С новата си функция, компанията има шанс да приведе част от тези социални взаимодействия в своя полза.