Facebook

Facebook

Популярната социална мрежа Facebook представи най-новото свое обновление в потребителския си интерфейс. Вече е възможно по-лесно да се контролира показваното съдържание в потока от новини, който се показва при първоначалното влизане в сайта.

Компанията добави възможност да се проследяват страниците и хората, които се появяват най-често, както и да премахнете абонаментите за следене на страници, които не следите често.

Това поведение има за цел да въведе начин за контрол на показваното съдържание, което до този момент автоматично се появяваше на базата на неизяснени критерии. С това обновление се дава възможност на потребителите да подложат „филтър“ на това, което искат да виждат. Сега е лесно да се изберат темите, страниците и хората, които са интересни и любопитни за всеки и да се избегнат профилите, които не представляват траен интерес.

Преди това обновление потребителите трябваше да избират статусите, които не желаят да виждат в потока от новини и да ги скриват чрез натискането на бутон от изскачащо меню. Тази функция за скриване остава непроменена, с разликата, че при скриване на конкретен пост социалната мрежа ще пита потребителя дали не желае да намали постовете от тази страница или профил в потока от новини. При потвърждаване се появява следващ екран, който пита потребителя дали желае изцяло да премахне страницата от потока.

Андрю Мосери, който отговаря за тази част от функционалността на сайта, сподели позицията на компанията в свое интервю за New York Times. Според социлната мрежа, ако потребителите виждат нежелано съдържание в потока от новини, тогава Facebook не си е свършил добре работата.

За да се постигне някакъв баланс между желани и нежелани страници, Facebook са добавили и възможност за преглед на премахнатите страници в миналото, така че да може лесно да се възстановят промените.

Все още промените не са налични за всички потребители, те са въведени първоначално в някои мобилни версии на социлната мрежа. Очаква се обновлението да стане достъпно за всички през следващите няколко седмици.