pebbles

Facebook купи още един многообещаващ стартъп. Този път става дума за израелската компания Pebbles Interfaces. Финансовите условия по сделката не са ясни, но според някои източници сумата е около 60 милиона щатски долара. Facebook придоби компанията чрез своето подразделение Oculus VR, в което се концентрират и разработките относно виртуалната реалност.

Pebbles Interfaces е една от големите компании, разработващи специални системи за следене на различни движения и алгоритми, които са от голямо значение при VR. Технологията на компанията позволява на потребителите да виждат своите ръце и пръсти във виртуалната среда. Това може да звучи просто и незначително, но всъщност дава възможност за създаването на по-полезни и интуитивни приложения. Работата с ръцете и подробното разчитане на движенията е от първостепенно значение при работа с различни потребителски интерфейси.

Екипът на Pebbles Interfaces ще се присъедини към отдела за хардуерна разработка и компютърно зрение при Oculus Rift. Израелската компания бе създадена през 2010 година, като за кратко време успя да спечели приходи от 20 милиона щатски долара. Инвеститори са компании като Xiomi, Giza, Sandisk и други.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS