buy-facebook

Едва ли някой е пропуснал превръщането на Facebook все повече в канал за реклама и все по-малко в онлайн място за контакти с близки и приятели. Очевидно пътят към монетизиране на мощната социална мрежа продължава и с най-новата си функция, която вече тества, Facebook ще ви изкушава да купувате, докато сте в профила си.

buy-fb-2Става въпрос за нов бутон – не, не е „не харесвам“ (вероятно никога няма да го видим, независимо колко хора го искат и колко пъти това се повтаря къде ли не), а „купи“. Естествено, насочен е към бизнес потребителите на Facebook и ще им даде възможност да продават директно на клиентите си, ако те имат профил в социалната мрежа. Значи разглеждате си нюзфийда, виждате продукт, който ви харесва, натискате „buy” и готово. Същото можете да правите и в страницата на бранда.

Все още не е ясно точно как ще става покупката, но от Facebook бързат да се застраховат, че при разработването на функцията са помислили за защитата на личните данни и са взели мерки, така е плащането да е безопасно и сигурно. Твърдят, че информацията за дебитните и кредитните карти, която хората ще споделят с тях при извършване на транзакция, няма да бъде предоставяна на други фирми, а потребителите ще имат възможността да избират дали данните да бъдат запазени за бъдещи покупки, или не.

За момента бутонът се тества с няколко малки и средни американски фирми. Имайки предвид политиката на Facebook, ако не се появи някакъв твърде сериозен проблем, най-вероятно функцията ще бъде разпространена масово след пробния период. Какво е вашето мнение за нея? Бихте ли купували директно от профила си?

Сподели
Предишна страницаДа сърфираш в Арктика
Следваща страницаModern Combat 5: Blackout идва на 24 юли
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.