OpenDaylight

Ericsson (NASDAQ: ERIC) стартира нова лаборатория, за да подкрепи и подпомогне напредъка на OpenDaylight общността и да даде възможност на Software Defined Networking (SDN) разработчиците да интегрират, тестват и проверяват своите приложения в OpenDaylight екосистема. Лабораторията в кампуса на Ericsson в Сан Хосе, Калифорния, ще даде тласък на разработването на SDN приложения от програмисти.

Лабораторията ще осигури OpenDaylight Network среда, отворена за всички SDN разработчици на базата на съгласуван график.

„Възможностите за програмиране на мрежата и оперативната й съвместимост са две ключови цели на проекта OpenDaylight“, каза Нийла Джак, изпълнителен директор, OpenDaylight. „Страхотно е, че Ericsson посвещава значителни ресурси в подкрепа на интеграцията и тестването на SDN и NFV иновации и приложения, разработени от общността.“

Ericsson е един от основателите и платинен спонсор на проекта OpenDaylight и си сътрудничи с останалите участници в проекта с цел разработване на OpenDaylight SDN и NFV платформата, включително първата версия на софтуера с отворен код, наречен Hydrogen. Ericsson ще развива новата лаборатория в сътрудничество с проекта OpenDaylight.

Лабораторията стартира работа по време на първата среща на върха на OpenDaylight на 04-05 февруари 2014 в Санта Клара, Калифорния. SDN разработчици ще могат се запознаят с услугите, предоставяни от лабораторията, и да се включат в работния й график, като изпратят имейл на ODLopenlab@ericsson.com