Hummer се завръща с пълна сила чрез новите си електрически камиони с мощност 1000 конски сили

След като бяха застрашени от редица катаклизми, емблематичните груби автомобили са готови да се завърнат на пазара в целия си блясък. General Motors потвърди, че възкресява логото на Hummer. Предупреждава ни да се подготвим за изцяло ново електрическо превозно средство. То ще предлага 1000 конски сили и ще вдига от 0 до 100 километра в час за три секунди. Новият електрически камион Hummer вече беше обявен неофициално, като с нетърпение феновете очакват пълното разкриване на подробностите около 20 май. Реализирането на пазара е планирано за края на следващата календарна година.

Възкресеният Hummer ще бъде произвеждан и продаван под марката GMC във фабриката на GM в Детройт-Хамтрамк. Автопроизводителят е вложил в нея 2,2 милиарда долара. Компанията изцяло се ориентира към масово производство на електрически превозни средства.

Все още в пълен разцвет

GM се опитва да възроди някои позабравени традиции, след като се говореше за оттегляне през 2010 година. По онова време боксерският бегемот се превърна в символ за префинансова криза. Но след като глобалната рецесия удари, а цените на горивата започнаха да се покачват, продажбите на Hummer паднаха неимоверно и превозното средство бе обречено на забрава.

Масовият американски пазар

Всъдеходите и пикапите все повече доминират на американския пазар. Това важи особено за периодът след преустановяване производството на Hummer. Редица други автомобилни производители са изпробвали същия този трик, да се осланят предимно на носталгията и добре познатите марки, за да предизвикат вълнение и интерес към своите електромобили. Най-очевидният пример в това отношение е Ford Mustang Mach-E. Имайки предвид тези фактори, изобщо не е изненадващо, че GM рискува да възкреси Hummer.

Богатото разнообразие на електрическото бъдеще

Въпреки че вече има много електрически всъдеходи на пътя, пазарът за подобен тип автомобили все още е широко отворен към иновации. Прогнозите са, че това няма да продължи дълго време. Ford работи върху изцяло електрическия F-150, за който обещава, че ще бъде също толкова способен камион, колкото хората очакваха от най-популярната марка.

Cybertruck на Tesla ще служи като опция за повече контрагенти. Редица стартъпи също навлизат в добре отъпканото пространството. Мичиган Ривиан планира да пусне луксозен електрически пикап по-късно тази година. Други, като Bollinger, Karma и Lordstown Motors, се опитват да бъдат сред първите, които продават и електрически пикапи.

Все пак ерата им едва сега започва. Ориентирането на все повече клиенти към икономичните модели на марките, оставят широко отворени вратите на възможностите пред инициативните производители.