Снимка: YouTube, The Fine Bros

В младите техно маниаци думите Google Glass могат да разпалят цял куп различни емоции. Но ако предизвикате група хора, които не са чували за тази технология (да речем баба си и дядо си), да опитат да боравят с Glass за първи път, реакциите им ще бъдат удивително пленителни, наивни и дръзки.

Точно това е, което са направили момчетата от YouTube канала The Fine Bros в най-новото си видео „Elders React to Google Glass“.

Те са помолили група възрастни да опитат джаджата за първи път и да покажат различните й функции: записване на видео, изпращане на e-mail, и… отваряне на порно сайтове. Е, последното не е било част от сценария, но един от тестърите се озовава в сайт за възрастни след неуспешно търсене в Google.

Други запомнящи се моменти включват спомени за комутируем интернет, апартаменти без домашни телефони, съмнителни препратки към открития космос (“Space ship 12 calling Earth! Space ship 12 calling Earth!”) и трудности с поставянето на Google Glass.

Е, възрастните не се опълчват изцяло срещу футуристичната технология, а някои дори сериозно обмислят да закупят една за себе си.

Вижте забавното видео тук: