Независимата агенция DxOMark се произнесе за камерата на флагмана Huawei P10, като му даде оценка 87 от 100. Според тях камерата на китайците е много добра и предоставя невероятни възможности за снимки и видео.

Според DxOMark, снимковите възможности на P10 са с „като цяло добра експозиция във всякакви условия“. Освен това детайлите се запазват, а самите снимки са едни от най-острите, които агенцията е виждала. Благодарение на това, Huawei P10 получава 88 точки за снимките си. Когато става въпрос за видео, там нещата на на малко по-ниско ниво — оценката е 84, като „експозициите са приятни с добрър динамичен обхват и точен баланс на бялото във всякакви условия“.

Напомняме, че Huawei P10 притежава двойна основна камера с един 12-мегапикселов сензор и един 20-мегапикселов монохромен такъв. Блендата е f/2.2, а предната камера е 8MP. P10 може да записва Full HD (1080p) видео при 60 кадъра в секунда и 4K (2160p) видео при 30 fps. И двете камери на смартфона са разработени съвместно с Leica.

Оценка 87 е невероятно постижение за Huawei, които продължават да не бъдат взимани насериозно. Само няколко смартфона имат по-добър DxOMark рейтинг от Huawei P10, между които е Google Pixel с цели 89 точки (най-високата оценка за камера, която DxOMark са давали до сега).