DJI Phantom 3

DJI решиха, че е време за ъпдейт и го направиха. За тези от вас, които не знаят, DJI е компания, която тръгна от стартъп, а днес вече струва няколко милиона долара. Брандът е познат в средите на фото и видео потребителите като производител на евтини, но изключително качествени продукти. Един от най-известните им е, разбира се, DJI Phantom дронът. Серията Phantom вече може да се похвали и с трето поколение, което беше обявено вчера. То ще се предлага в две разновидности: Professional и Advanced. Цените ще са 1 250 и съответно 999 долара.

DJI Phantom 3 не предлага кой знае колко визуални промени в сравнение с DJI Phantom 2. С изключение на цвета, всичко останало си е същото, но истинската разлика е под обвивката, където става магията. Започваме с подобренията в летенето, идващи благодарение на допълнителната камера, която е насочена надолу и позволява на DJI Phantom 3 да лети много ниско без да се удари. Системата за позициониране на Phantom 3 също е обновена, за да работи с GLONASS. Това е руска спътникова навигационна система, която работи паралелно с GPS. [rquote]Това е дронът, който трябва да имате[/rquote]Комбинирането на тези две системи позволява на DJI Phantom 3 по-бързо и сигурно намиране на сателитен сигнал, което пък му помага да разбере по-точно своето местоположение.

DJI Phantom 3 Professional идва с 4K камера, докато Advanced версията ще е с 1080p. И двете могат да правят 12-мегапикселови снимки. В сравнение с камерата на DJI Phantom 2 Vision+, този нов модел има по-голям сензор (1 / 2.3 „) и възможност да заснема кадри до 94 градуса. Phantom 2 Vision+ също така можеше да прави видео с 1080i при 60fps, но не и 1080p при 60fps както този нов модел.

Тъй като това не е джаджа за новаци, DJI са се погрижили в новия дрон да има интегрирана тяхната нова система, която показаха в Inspire One. Приложението Pilot е налично за iOS и Android и дава възможност да правите сухи тренировки  преди да изкарате играчката си на полеви условия и да я потрошите.

DJI Phantom 3 също така предлага в пакета и DJI Lightbridge системата. Преди тя струваше още 1400 долара отогоре, но сега вече е в комплект с джаджата, ако си я купите. DJI Lightbridge системата позволява да стриймвате на живо HD видео запис от разстояние до 2 километра. Тази интеграция позволява също и на пилота да запази видео записа си, в случай, че дрона падне и се повреди.

В общи линии, това е най-важното, което трябва да знаете за новия DJI Phantom 3. Разбира се, повече детайли може да намерите в презентационното видео, което разказва всичко в подробности. DJI Phantom 3 определено вдига летвата много високо и прави избора ви на дрон почти сигурен. Определено има много по-евтини решения от това, но в класа на бюджетните дронове, DJI са доказали, че техните продукти са най-добри.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS