Disney

Прочели сте правилно. Disney смята да направи игрален филм и по историята за „Мечо Пух“ (Winnie the Pooh). След като чухме, че Тим Бъртън ще режисира игрален „Дъмбо“ за студиото, сега и това. Вече имаме „Пепеляшка“ и „Господарка на злото“, която се явява игрален вариант на „Спящата красавица“; „Книга за джунглата“ (The Jungle Book) вече се снима, а „Красавицата и звяра“ (Beauty and the Beast) също беше скоро обявен.

Очевидно Disney смята да екранизира всичките си класически детски анимации като игрални филми. Не знам дали да се радвам за това или да остана скептичен. Изглежда и звучи странно, но може би от студиото искат да направят нови версии на анимациите си, за да могат по-лесно да ги представят на новото поколение. Каквато и да е идеята им, тя се случва.

А във филма „Мечо Пук“ пък ще видим порасналия вече Кристофър Робин, който се връща в гората и своите плюшени приятели. С проекта се заема Алекс Рос Пери, познат на някои като режисьор на „Слушай Филип“ (Listen Up Philip) и „Цветно колело“ (The Color Wheel). Няма обявени актьори, които ще вземат участие в продукцията, но ще следим всичко интересно, случващо се около Walt Disney.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS