Открийте скрити съкровищни места на които да се насладите на приятна разходка с мотор в България

5 места в България за каране на мотор

Няма нищо като вятъра, който тича по тялото ви, когато излизате на открития път. Всичко, от което се нуждаете, е вашият мотоциклет, правилната екипировка и план за пътуване, за да го превърнете в пътуване, което никога няма да забравите. Любителите на тези дейности могат да бъдат описани като приключенци и любители на риска, със сигурност не им липса адреналин – но ако имате нужда от тръпката която през зимата трудно можете да си доставите – може да пробвате с други развлечения като казино игри 40 или футболен мач.

В България има огромен брой маршрути, които можете да предприемете за вашето мотоциклетно пътуване през страната. Можете да изследвате Родопските планини или да се насладите на барове покрай най-населените градове на Източното крайбрежие. Независимо дали искате да къмпингувате на плажа всяка вечер или да откриете най-големите национални паркове на България, има много места, които можете да посетите. Някои от най-невероятните пейзажи в света са само на няколко часа от вашия дом. С малко планиране можете да се подготвите за пътуването с мотоциклет на вашите мечти. Ето най-интересни места които не трябва да пропускате:

  1. Изток: Черно море

Черно мореБългария е пълна с поразителна природа. На изток имаме Черно море с неговите невероятни плажове, скрити диви места и зашеметяващи курорти. На север имаме река Дунав и обширни красиви равнини. Перлата на севера е град Русе, който заради своята архитектура и история в началото на 20 век е наричан малката Виена.

Ако искате да посетите и да обиколите българското крайбрежие на Черно море ви препоръчваме да тръгнете от север на юг, започвайки от дуранкулак или нос калиакра, където ще се насладите на дивата природа и скалистите плажове. Без да се бърза може да се насладите на абсолютно всички дестинации които трасето ви предлага преминавайки през Несебър, Созопол, Царево и чак до Синеморец – където ще може да посетите природния парк Странджа. 

2. Юг: Родопите

РодопитеНа юг между планините се простира Тракийската низина. Известна е с красотата си, но и с производството на розово масло, страхотни вина и история. Основният център там е Пловдив – един от най-старите градове в Европа и избран за културна столица през 2019 г. Там можете да намерите видими останки от култури и империи като римляните, българите, османците и много други.

Тръгнете още по на юг и ще откриете Родопите – най-магическите и мистични планини в България, където хората намират истински български дух, богат фолклор, зашеметяващи гледки, природни забележителности и – което е важно – допълнителни завои! 

Родопите са пълни със селища в които ще можете да спрете за да си отпочинете, както и да научите нещо ново. Сред най-красивите селища около които е препоръчително да карате и сме сигурни че разполагат маршурути са: Орехово (водопадът Скакалото, или шещерите Керина дупка, Данкина, Марийкина или Челевешка дупка), Кожари, Долен, Латинка (тук можете да видите Дяволския мост и река Арда) и още много други които ви препоръчваме сами да откриете!

3-4. Запад: Рила и Пирин планини

Рила планинаНа запад се издига най-високата планина на Балканите – Рила. Тази огромна планина защитава Рилския манастир, който е най-големият манастир в България. Пред тази планина се намира Пирин планина (природен резерват и част от списъка на ЮНЕСКО за наследство). Отличната инфраструктура в този регион е идеална за колоездачи, тъй като има страхотни пътища, които ще ви отведат до всички невероятни места, скрити сред тези извисяващи се гиганти. 

5. София и околностите

околностите на СофияИ разбира се, не можем да пропуснем столицата на България, София. Така или иначе ако решите да посетите Рила, тя ви е много наблизо – не си заслужава да я пропускате в никакъв случай.  Двумилионния град София е символът на съвременна България. Но също така запазва всички цветове на нашата нация, оставени от различните култури и етноси. Българите са известни със своята толерантност и символ на това е площад в центъра на града, където в четирите ъгъла са разположени джамия, православна църква, католическа катедрала и синагога. Определено е град, който си заслужава да посетите.

Например, може да тръгнете от София след като сте и се насладили изцяло, и да се насочите към язовир Белмекен – пътя и като цяло трасето до там разполагат с невероятни гледки на които може да се насладите по време на вашето шофиране – а крайната дестинация е неповторима и със сигурност ще искате да повторите това изживяване. Всичко това прави пътуването в България незабравимо. Това е интензивно – като да посетите много различни страни наведнъж.