Dell анонсира Dell PowerEdge R920 – ново попълнение към портфолиото на компанията от PowerEdge бизнес сървъри. PowerEdge R920 в момента е сървърът на Dell с най-висока производителност, позволяващ на клиентите да постигат по-бързи резултати, бързо да се адаптират към нарастващите нужди на бизнеса си. Този нов продукт показва ангажираността на Dell да предлага новаторски решения, посрещащи увеличаващите се изисквания за по-висока производителност и скалируемост при балансирана цена.

Създаден да предоставя оптимален достъп до големите информационни масиви на компаниите с новите Intel E7 процесори, PowerEdgeR920 има изключителни способности за справяне с натоварвания от критично значение като планиране на ресурсите (ERP), управление на връзките с клиентите (CRM), електронна търговия и много големи бази данни, включително и in-memory бази данни. R920 съчетава голям размер памет и капацитет за кеширане с висока скалируемост, I/O и storage компоненти и е идеален за организации, където производителността, надеждността и възможността за надграждане са от критично значение.

Разработката на PowerEdge R920 е част от непрекъснатия стремеж на Dell да предоставя на клиентите си висока производителност и лесно скалируеми ентърпрайз технологии при рентабилни цени. В скорошно изследване на SAP за натоварване, R920 показа следните резултати:

  • Световен рекорд – 4-socket Linux benchmark result of 24,150 benchmark users on the SAP SD 2-Tier benchmark.
  • Подобрена производителност със 71% спрямо предишния най-добре представил продукт в SAP SD теста E7-4800 4-socket.
  • Почти еднаква производителност в SAP среда в сравнение с предишното поколение 8-socket сървъри, предоставяйки възможност за до 50% спестени разходи за софтуерно лицензиране на клиента.

При тестовете за натоварване на Oracle, R920 предлага следните предимства:

  • Клиентите обработват над два пъти повече Oracle OLAP заявки в сравнение със сървърни конфигурации от предишно поколение и при съчетаване с Dell Compellent Flash-оптимизирано решение.
  • Повече от двойно увеличение на производителността при обработка на по-големи Oracle OLAP масиви от данни и двойно намаляване на латентността.

PowerEdge R920 се конкурира с други сървърни решения и чрез следните качества:

  • По-бързо постигнати резултати: Приложенията могат да извършат повече транзакции за по-малко време с до 60 ядра процесорна памет. Добавени са и няколко значими подобрения към достъпа на данни, като 8-те флаш диска с ниска латентност и висока производителност NVMe PCIe Express, които имат много по-добро представяне  от това на IOPS ротиращите дискове, новият RAID контролер H730P PowerEdge (PERC), който удвоява размера на предишния кеш и предоставя до 100% повече IOPS производителност и двойния PERC капацитет, който позволява на клиентите да максимизират производителността в рамките на по-големия брой налични полупроводникови дискови устройства (SSDs).
  • Скалируем – за да отговори на предизвикателствата: С 96 DIMM памет и до 24 локални диска за съхранение, R920 е създаден, за да позволи на IT да растат спрямо динамичните бизнес условия. R920 е отличен кандидат и за нишови HPC приложения, които изискват големи количества от споделена памет (SMP кодове). Тези възлови точки (“fat nodes”) са от ключово значение в повечето съвременни HPC системи, за да се внедрят приложения които се  надграждат вертикално (вместо хоризонтално). R920 също има и плъгин за управление и наблюдение на потребителската HPC среда чрез Nagios (Linux конзола). Клиентите искат възможно най-много процесорна производителност за приложенията си и поради това Dell интегрира автоматичен извънлентов (out-of-band) мониторинг, за да освободи критичните кръгове и да допринесе за по-добрата производителност.
  • Работа без прекъсване: С вградените си функции за надеждност, достъп и поддръжка (RAS), като например Fault Resilient Memory на Dell и Run Sure Technology на Intel, сървърът R920 дава на клиентите възможност да оперират центровете си за данни с допълнителна увереност. Новата интеграция между OpenManage Essentials и софтуера Dell AppAssure заедно с автоматизираната вградена сървър конфигурация за архивиране чрез iDRAC с Lifecycle контролер, могат да подобрят непрекъснатостта на обслужването като се направи резервно копие на целия хардуерен масив, операционна система и приложения, за да може клиентите да работят без прекъсвания и необезпокоявано.

PowerEdge R920 ще бъде в продажба по-късно в рамките на това тримесечие.

Можете да научите повече за Dell PowerEdge R920 на блога на Dell тук.