По време на CES 2015 Dell представи разширеното си портфолио доказани във времето устройства, отличаващи се с премиум материали, стилно покритие и най-иновативни технологии от линиите XPS, Alienware, Venue, Inspiron и монитори Dell.

„Обявените днес нови продукти “вдигат летвата” във всяка категория – стил, съдържание и софтуерни решения, които потребителите могат да получат само от Dell”, каза Сам Бърд, вицепрезидент, Client Solutions Product Group, Dell. “Независимо сте запален геймър, или пък сте постоянно в движение, дали си купувате лаптоп или настолен компютър за ежедневно използване, Dell осигурява именно тези характеристики и функционалности, от които се нуждаете“.

ВИЖ ОЩЕ: Apple вдига цените в App Store в Европейския съюз и Канада

XPS 13 и 15: Повиши своето компютърно преживяване

XPS устройствата винаги са балансирали перфектно между форма и функционалност. Изстрелвайки този баланс до нови висоти, Dell създаде новия XPS 13, най-малкият 13-инчов лаптоп в света с на практика безграничен дисплей и мощност, която ви позволява да свършите работата си чудесно, където и да се намирате. XPS 13 с Windows 8.1 е предназначен да бъде най-добрият ноутбук с такъв размер, предлагащ възможно най-дългия живот на батерията за 13-инчов преносим компютър, с до 15 часа време за изпълнение след всяко зареждане. Опционалният UltraSharp Quad HD+ infinity дисплей с 5.2 мм. рамка, постижение от 5.7 милиона пиксела, благодарение на които филми и презентации се излъчват със зашеметяващи цветове и точни детайли. Петото поколение процесори Intel Core и SSD гарантират добрата работа и изключително бърза реакция, докато забележително лекият форм фактор стартира само при 1.18 kgs2. Да си на линия, докато си в движение, никога не е било по-лесно и по-стилно.

XPS 15 надхвърля очакванията, като осигурява страхотно ярки цветове и резолюция в новия UltraSharp 4K Ultra HD touch дисплей, който ще бъде достъпен скоро на Dell.com. С повече от 8 милиона пиксела, опцията 4K Ultra HD представлява най-голямата разделителна способност, налична при 15-инчовите лаптопи днес. Богатият, наситен цвят и зашеметяващата яркост позволяват на потребителите да виждат повече съдържание и да се насладят на по-фините детайли; екраните са идеални за гледане на филми, достъпване на уеб съдържание или обработване на снимки и видео, всичко това плюс мощността на XPS и супер лекият форм фактор.

„Наскоро замених Macbook Pro с XPS 15 на Dell и не мисля, че мога да бъда по-щастлив”, казва Скот Щедман, основател на Northside Media Group. „Тъчскрийнът е нещо съвсем различно и промени, по който работя. Той ми дава възможност да балансирам между развитието на бизнеса и дизайна през целия ден. Тъй като аз съм отговорен за развитието и операциите, а в момента ние работим съсредоточено по разработването на ново уеб приложение, което да стартира през 2015г., XPS ми дава възможност да се справя с всеки отделен инструмент, необходим ми в изпълнението на тези различни задължения”.

Alienware 15 и 17: Истинско удоволствие от игрите дори докато си в движение, качествени екранни графики вкъщи

Лаптопите с Windows Alienware 15 and 17 са най-новите членове на това знаково семейство гейминг системи. И двете устройства включват най-новите гейминг технологии, включително опционалния четириядрен процесор Intel Core i7 и графиките NVIDIA GTX 980m, съвместими с иновативния Alienware Graphics Amplifier. И двата нови  Alienware 15 и 17 са с 20% по-тънки от своите предшественици и осъществяват работа на пълна мощност без прекъсване. Двата ноутбука снабдяват графичните си карти със 100% от тяхната консумирана мощност, осигурявайки максималното изпълнение на графиките, когато притежателят им има нужда от това. Моделите с Intel Core i7 ще имат дори опцията за автоматичен овърклок, когато включите компютъра към Alienware Graphics Amplifier (продава се отделно).

Новите Alienware 15 и 17 отговорят на изискванията на всеки един любител на игрите и са проектирани с възможност за още по-добра производителност и гейминг заедно с Alienware Graphics Amplifier за захранване на командния център вкъщи или чрез постигане на още повече  frames per second (FPS). Стремежът на Alienware към осигуряването на премиум материали за максимално потребителско изживяване отново е налице при новите устройства, създадени от материали като мед, алуминий и въглеродни влакна строг и отговарящ на характеристиките дизайн.

Серията Dell Inspiron 7000 и 5000: Стилни компютри с иновативни функции

Семейството на Inspiron с гордост представя новите си отличителни предложения, в това число Windows лаптопа Inspiron 15 7000 Series, удостоен с отличие за иновации на CES 2015. Inspiron 15 7000 Series стартира на CES с 5-то поколение Intel Core процесори 4K UHD touch display опция – най-яркият дисплей, предлаган някога от Inspiron. Екранът 4K Ultra HD дава на хората удивително чист, свеж и широк ъгъл при гледане, подходящ за филми или редактиране на фотографии или видео дори когато сте в движение. Елегантният, тънък дизайн на ултрамобилния Inspiron 15 7000 Series ви дава възможност да носите безпроблемно със себе си своите 4K проекти и забавления.

Dell също въвежда иновативната Intel RealSense 3D Camera Front F200 при Inspiron 23 All-in-One десктопа. 3D камерата дава възможност за нови начини за общуване в игрите, забавлението, сътрудничеството и създаването на съдържание, което позволява на потребителите да изтеглят нови приложения от библиотеката на Intel App Showcase и да се възползват от възможностите за измерване на дълбочината на фотоапарата. Потребителите могат да играят с жестове в приложенията и да използват Intel RealSense 3D Camera Front F200 за 3D сканиране и 3D печат.

The Inspiron 15 5000 Series предлага процесори Intel Core от ново 5-то поколение за комуникативност, производителност и почти осемчасов живот на батерията, в един тънък и лек форм фактор – 22.7 mm и 2,68 kgs.

Inspiron 5000 и 7000 разполагат с технологията True Color за изключителна визуална яснота и прецизност на цветовете, което позволява филмите да изглеждат така,  както режисьорът ги е замислил, а снимките да изглеждат така, сякаш сте били там при заснемането им. Технологията True Color предлага няколко профила, които позволяват да изберете температурата, вибрирането и тона на цвета, като ви дава възможност да коригирате цвета, за да компенсирате светлинния нюанс (флуоресцентен,  пламенен и т.н.), докато използвате своя лаптоп. И двете серии Inspiron 5000 и 7000 на Dell предлагат нов прецизен тъчпад за изключително панорамиране, стесняване и увеличаване, което прави работата на потребителите по-безпроблемна и бърза.

Dell UltraSharp 34 Monitor: виж, усети и изживей всеки момент

Представен за първи път през август 2014 на Pax Prime, извитият Dell UltraSharp 34 Monitor U3415W вече е достъпен. Потребителите ще се насладят на новите измерения гейминга и мултитаскинга с панорамния, водонепропусклив, извит екран, който изпълва сетивата с детайлна WQHD резолюция. С 34 инча и съотношение 21:9, U3415W е с идеалните за извит екран размери. Извитият екран оптимизира видимостта и осигурява до минимум движението на очите, като по този начин създава значително по-голям комфорт, отколкото при плосък екран. Силният и всеобхватен звук на мощните 18W интегрирани високоговорители пренася потребителите далеч в дигиталния свят, докато функциите за свързване поддържат голям разнообразие от устройства.

Награди за иновации CES

Dell се гордее с броя на своите продукти, избрани на наградите за иновации от CES 2015, сред които е и таблетът Venue 8 7000 Series като „Best of Innovation Honoree”.  CES Innovation Awards са ежегодно състезание, отличаващо продуктови иновации в областта на технологичния дизайн и инженеринг.

2015 CES Innovation Award Honorees:

 • Alienware Area-51
 • Latitude Education 13” Laptop and Mobile Cart
 • Dell UltraSharp 34 Monitor – U3415W (Curved)
 • Dell UltraSharp 27 Monitor – UP2715K (5K)
 • XPS 13 Laptop
 • Inspiron 15 7000 Series Laptop

Цени и наличност:

 • XPS 13 ще бъде наличен в отелни региони на EMEA от 20 януари със стартова цена £1,099 /€1,399. The Developer Edition ще бъде наличен към края на януари със стартова цена £1,199
 • XPS 15 с 4K Ultra HD display ще бъде скоро наличен на стартова цена £1,449 / €1,849
 • Alienware 15 ще бъде наличен в някои страни в EMEA от 7 януари със стартова цена £1,199 / €1,499
 • Alienware 17 ще бъде наличен в някои страни в EMEA от 7 януари със стартова цена £1,399 / €1,749
 • Inspiron 15 5000 Series ще бъде наличен от 20 януари със стартова цена £479 / €629
 • Inspiron 15 7000 Series ще бъде скоро наличен със стартова цена £749 / €949
 • Inspiron 23 All-in-One with Intel Real Sense camera ще бъде наличен от 20 януари със стартова цена £929
 • Dell UltraSharp 34 Monitor е вече наличен със стартова цена £729 / €899