Преди около две седмици ви съобщихме за най-новата телевизионна продукция на Marvel – “Daredevil“. В партньорство с Netflix, студиото пусна за излъчване епизодите в онлайн платформата, като направи нещо много интересно – пусна всички 13 епизода наведнъж, така че да могат зрителите да ги изгледат накуп.

Очевидно начинанието се е харесало на хората, а и не само това. Сериалът изглежда е изключително успешен, тъй като няма и две седмици от премиерата му (10 април по Netflix) и студията одобриха продукцията за следващ, втори сезон. Мат Мърдок (в ролята Чарли Кокс) отново ще се бори с престъпността и неправдата в Кухнята на Ада (Hell’s Kitchen). Има, обаче, нещо различно този път. За втори сезон създателят на успешния сериал “Спартак: Кръв и пясък” Стивън ДеНайт няма да бъде изпълнителен продуцент. ДеНайт съобщи в Twitter че се оттегля от проекта и то само и единствено заради други ангажименти.

Но “Daredevil” ще продължи, това е сигурно. Отрочето на Дрю Годард (“Z-та световна война” и “Чудовищно”) и Marvel ще го бъде, като новите епизоди можем да очакваме през 2016 г. Мястото на Стивън ДеНайт ще заемат двама други продуценти – Дъг Петри и Марко Рамирез, които също работиха по първи сезон. За тях ДеНайт казва:

“По-ранни ангажименти ще ми попречат да бъда част от екипа, работещ по втори сезон на “Daredevil”. Но не мога да съм по-щастлив, че Дъг Петри и Марко Рамирез ще поемат щафетата. Те бяха безценни сътрудници през първи сезон и нямам търпение да видя какво ще направят по-напред с шоуто.”

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS