Само преди два дни ви разказахме как Consumer Reports са получили много шантави данни при тестване на батерията на MacBook Pro. Ето защо сайтът така и не препоръча на читателите си новата серия лаптопи от Apple, или поне не до сега.

След като Apple разкриха, че проблемите се дължат на бъг в Developer Tools на Safari, компанията работи здраво и пусна пач, който да оправи случващото се. Сега Consumer Reports споделят, че след направени нови тестове, те най-накрая могат отново да препоръчат лаптопите на Купертино.

След множество тестове, 13-инчовият модел без Touch Bar е издържал цели 18,75 часа на батерия — браузвайки интернет с изключено кеширане при Safari. Това е начинът, по който CR тестват всички лаптопи. Както казахме, бъгът се проявява само при Developer Mode и обикновения потребител може и никога да не го изпита. Въпреки това пачът от Apple в момента е наличен в най-новата бета версия на macOS и скоро ще дойде за всички потребители.

След множество тестове на трите модела от новия MacBook Pro, нямало нито един, който да пада под 15,75 часа работа на батерия, споделят от Consumer Reports. Имайте предвид обаче, че начинът, по който те тестват устройствата, ще се различава от този, по който вие ще ги ползвате. Така че тези резултати надали ще са същите, които вие ще получите ако си купите MacBook Pro.

1 коментар

Comments are closed.