Cortana

reachit-lenovo cortana

На конференцията Tech World Lenovo обяви партньорството си с Microsoft, което ще позволи на американския софтуерен гигант да разшири възможностите на Cortana и до други услуги. Дигиталният асистент на Microsoft ще продължи да търси в данните на компютъра, както и в съхранените в OneDrive файлове, но услугата REACHit на Lenovo ще позволи на Cortana да търси и в Dropbox, Google Drive и Box.

Lenovo планира да стартира бета версия на REACHit с Cortana, когато Windows 10 бъде пуснат това лято, а финалата версия ще бъде налична през есента. Интеграцията на дигиталния асистент на Microsoft e цялостна, благодарение на което резултатите ще се показват в самия интерфейс на Cortana, а не като отделно приложение.

Lenovo REACHit използва и данни за местоположението, като така потребителите на Cortana ще могат да намират документи, които са обработени на определено място. Съвместната работа между Lenovo и Microsoft се вижда и в новия лаптоп от среден клас Z51, който предлага Intel RealSense 3D камера като допълнителна екстра, с която потребителите ще могат да контролират лаптопа си чрез жестове с ръка, да сканират обекти за 3D принтиране, както и да използват лицето си като парола в Windows 10.

Всичко това е още един интересен ход на Microsoft, която иска да разшири своите платформи и до облачните услуги. Напомняме, че компанията също така си партнира и с Dropbox за съхранението на Office документи директно в облака.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS