През последните няколко години ColorWare обичат да взимат новите продукти на Apple и да им правят специални, красиви винтидж версии. И, както се очакваше, по-рано тази седмица, компанията ни показа последната си ретро версия на ябълково устройство, което, разбира се, е iPhone 7 Plus.

Като предишните къстъм дизайни на ColorWare, iPhone 7 Plus Retro Edition е пребоядисан в бежово тип 80-те. На гърба си има по-тъмни линии, които имитират вентилационните отвори на старите компютри. И, разбира се, едноцветното лого на Apple е заменено с класически линии тип дъга.

ColorWare са пуснали доста ретро-стилизирани модели на Apple – MacBook Air, MacBook, iMac и iPhone 6S, като всеки от тях преди се продаваше на сайта на компанията. Но за разлика от тези модели, които са се продавали в изключително лимитирани бройки, iPhone 7 Plus Retro Edition на теория ще бъде достъпен за всеки, който има желание да си го купи (въпреки че само първите 25 бройки ще се броят).

Това ни навежда на мисълта – каква ще бъде цената му? ColorWare не са известни с ниски цени и както винаги и този път не правят изключение. Ретро версията на 7 Plus ще се продава само отключен, с 256GB, а цената му ще бъде 1899 долара. За да придобиете представа… това е почти два пъти колкото цената на оригиналния смартфон (969 долара). Цената е почти същата като тази, на която е бил продаван оригиналният Macintosh през 1984 (2495 долара).

Цената на страна. Това безспорно е най-красивият къстъм iPhone, който сме виждали. Вече друг е въпросът дали сте достатъчно луди, за да дадете толкова пари за телефон. Е, достатъчно луди ли сте?