От смартфони и таблети до телевизори с Android и слушалки, Google Assistant бавно започва да се разпространява на повече устройства. Ако има една област, в която Google асистентът все още не се е отбелязал, това е Chrome OS, въпреки че изглежда това скоро ще се промени.

Приложението Google Home предоставя информация, за това, че някои приложения на Google Assistant ще работят на Chromebook. Използва се думата „някои“, тъй като не всяко приложение на асистента е съвместимо с всяка платформа, така че всяко такова приложение има списък със съвместимите устройства.

Ето защо споменаваме приложението Google Home. В секцията за съвместимост за „чат“ с асистента е налице малък списък с телефони, Google Home, Allo и Chrome OS. Можете също така да видите иконката „Chromebook“ заедно с иконките на Google Home и телефоните в една и съща област на скрийншота по-долу.

Цялата тази информация ни кара да вярваме, че е въпрос на време Google AI да се насочи към лаптопите Chromebook. Слуховете са, че Pixelbook от Google ще бъде първият, който ще се сдобие с Google Assistant, но ще трябва да видим днес – 4 октомври, дали въобще Pixelbook ще бъде представен, да не говорим за Google Assistant при Chromebook.