Ако сте от тези, които играят Candy Crush и Candy Crush Soda, може би е имало момент, в който докато разцъквате сте си помислили “Какво ли би било ако имаше телевизионно предаване, базирано на тази уникална игра?” Със сигурност сте си го мислили, нали? Не… Не, разбира се.

Е, мечтали за риалити програма със захарни бонбони или не, такава ще има. Телевизионното студио CBS си партнира с Lionsgate Television и разработчиците на играта King, за да представи на зрителите си шоу, в което играчите ще се състезават на огромно игрално поле и… Я по-добре прочетете прессъобщението:

В шоуто, играта, която се превърна в световен феномен, оживява като отбори от по двама души ще трябва да използват остроумие и физическа ловкост, за да се конкурират на огромни, интерактивни дъски за игра с технология от следващо поколение, да завладеят CANDY CRUSH и да бъдат коронясани като шампиони. Водещ на шоуто ще бъде обявен на по-късна дата.

Уоу… Дълго изречение. Можете ли да си представите какво би представлявало това предаване? Как адаптираш нещо такова за малкия екран? Как изобщо го адаптираш за каквото и да е? Имам толкова много въпроси… Питър Левин от Lionsgate описва идеята така:

“Ние имаме силна предприемаческа култура […] Всеки, който я е играл знае, че Candy Crush е вълнуваща, визуално-иновативна игра с невероятни герои.”

Добре… Нямам какво повече да кажа. Очевидно това ще е нещо невероятно и несъмнено ще спечели поне една награда Emmy.

Между другото, изпълнителен продуцент на предаването ще е Мат Куниц, работил по класики като “Страх” (Fear Factor). Как става преходът от “Страх” към “Candy Crush” за мен е необяснимо.