Снимка: Andy Macdonald, от комиксът по Zoo

От CBS подготвят телевизионен сериал, чийто сюжет е по книгата на на Джеймс Патерсън (в съавторство с Майкъл Ледуидж) “Зоологическа градина” (Zoo)  – животните по целия свят изведнъж започват да нападат хората.

От CBS са поръчали 13 епизода на адаптацията за малкия екран на този толкова шантав роман. Действието в книгата е центрирано около избухването на организирани атаки от страна на животните по целия свят. Общо взето, животните знаят нещо, за което си нямаме ни най-малка представа. И са ядосани! Става въпрос за координирани атаки срещу човешкия вид, което звучи толкова налудничаво и ужасно… Аз лично нямам търпение за този телевизионен сериал!

За тези от вас, които се интересуват повече, ето и кратко резюме на книгата от Amazon:

По света брутални атаки осакатяват цели градове. Джаксън Оз, млад биолог, наблюдава ескалиращите събития с огромно чувство на страх. След като става свидетел на организирана атака от страна на лъвове в Африка, чудовищността на насилието става ужасяващо ясна. С помощта на еколога Клоуи Тусинант, Оз бърза да предупреди световните лидери, преди да е станало твърде късно. Атаките стават все по-свирепи, хитри и добре планирани и скоро хората няма да има къде да се скрият.

Какво ви е мнението за подобен сериен филм? Бихте ли го гледали? А за книгата – ако сте я чели, смятате ли, че от нея ще излезе добър сериал; ако не – бихте ли прочели подобен роман? За себе си знам, че в най-скоро време ще трябва да се сдобия с един брой от тази толкова оригинално звучаща книга (навсякъде казват, че това е може би най-добрият роман на Джеймс Патерсън).