Netflix определено удариха кьоравото миналата година с изключително успешната си оригинална продукция „Stranger Things“, която моментално стана любима на всички фенове на old school осемдесеттарския хорър.

Ясно е, че „Stranger Things“ е сериал, вдъхновен от майстори като Стивън Кинг, така че ще е доста изненадващо за някои, когато кажем, че самият Крал се захваща с подобен проект. Кинг, заедно с продуцента и режисьор Джей Джей Ейбрамс подготвят за Hulu нова хорър антология, озаглавена „Castle Rock“. Напомняме, че двамата си партнираха доскоро при телевизионната адаптация на романа на Кинг „11.22.63“, също за Hulu.

Името „Castle Rock“ ще е познато на читателите на Стивън Кинг, защото това е един от множеството измислени градове в неговата вселена, където се развиват действия от негови романи и разкази. Все още не знаем нищо за това какво можем да очакваме от сериала. Информацията сочи единствено към това, че „Castle Rock“ ще е базиран на различни разкази от автора. В тийзъра по-горе можете да видите споменати доста от неговите най-известни творби и персонажи (освен това, няма нищо повече, което да разкрие някакъв сюжет).

За продукцията се разбра в събота от Twitter профила на студиото, притежавано от Джей Джей Ейбрамс, Bad Robot Productions. Там бе споделена снимка на мистериозна бележка с текст и линк към тийзър видеото. Текстът гласи „Какво е измамата в гората?“

Определено всичко е една голяма мистерия, защото освен сюжета, не са ни известни нищо режисьорите, нито дори датата, на която можем да очакваме премиерата на „Castle Rock“. Голямо чакане ще падне!