Bugatti Chiron е може би най-невероятната кола, която от е излизала от заводите на фенския автомобилостроител. И ако не ви е достатъчен луксът, който тя предоставя слещу скромната сума от 2,6 милиона долара, може би лимитираната серия яхти на Bugatti ще ви задоволи.

Точно така, Bugatti, съвместно с яхтения строител Palmer Johnson пускат първата от три луксозни яхти, която е толкова безумна, че ще я гледате и ще се чудите какво се случва… Разбира се, както автомобилите на Bugatti, и яхтата няма да е по джоба на всеки — струва само някакви си 2,2 милиона долара.

Моделът се нарича Niniette 66, като Niniette всъщност е галеното име на дъщерята на основателя на Bugatti, италианеца Еторе Бугати. Само 66 броя от тази яхта ще бъдат произведени, като това не е всичко.

bugatti-niniette-66-yacht-2

Както виждате от снимките, безумно луксозната яхта на Bugatti е в същите цветове като Chiron. Освен това обаче, цялата е конструирана от титан и въглеродни нишки. Всички седалки и… канапета са от кожа, докато подът е от т.нар. bog-wood — на български син дъб или блатен дъб — дърво, което е известно с издръжливостта си (може да не изгние хиляди години).

Не спираме обаче и до тук. Освен всичко останало, имате на разположение бар. На палубата още е поместена открита камина и ако това не ви е достатъчно, в задната част на яхтата има джакузи.

Всичко това, както споменахме, ще ви струва само 2,2 милиона долара. Niniette 66 е първата от три модела яхти, съвместно построени с Palmer Johnson, което също вметнахме по-горе. Разгледайте още няколко снимки и рендери на яхтата. Какво ще кажете? Прекалено ли е безумно имплементирането на камина и джакузи на палубата на яхта, или е очевидната изгъзица за 2,2 милиона?

bugatti-niniette-66-yacht-3

bugatti-niniette-66-yacht-4

bugatti-niniette-66-yacht-5

bugatti-niniette-66-yacht-6