The-Boss-Phone-2

Фаблетите с по-големи дисплеи са предпочитани от голяма част от потребителите и вече дори и 7-инчовите устройства могат да влязат в категория смартфони, нищо че приличат по-скоро на таблети. Миналата година Blue представи Studio 7.0 като първият в света 7-инчов смартфон, а днес беше обявнен „първият в света 7-инчов телефон с Tor и две SIM карти“.

ВИЖ ОЩЕ: ASUS ПРЕДСТАВИ ZENFONE 2 НА CES 2015

Това е Boss Phone, който е с Tor, базиран на Android 5.0 Lollipop. Според създателите му, този софтуер ще осигурява на потребителите защита от хакери, вируси и събиране на личните данни от трети лица. Boss Phone идва със 7-инчов дисплей с резолюция от 1280 x 1920 пиксела, LTE свързаност, поддръжка на две SIM карти, 8-мегапикселова задна и 2-мегапикселова предна камера.

Boss Phone е с осемядрен MediaTek процесор и 16GB вградена памет. Стартъпът, който стои зад Boss Phone не е нов, през 2013 г. беше пуснат таблетът Neo3Do, който все още може да бъде закупен от Amazon. Цената на 7-инчовото устройство е 275 долара, ако сте сред първите 50 дарили за кампанията Indiegogo.