Най-големият производител на дисплеи в Китай — BOE — ще се опита да привлече вниманието на Apple и да стане доставчик на OLED панели за американската компания, споделят от ET News. BOE имат две нови поточни линии, в които инвестират огромни суми. И двете ще произвеждат само OLED дисплеи, като само за една от тях инвестицията до момента е 7,04 милиарда долара.

За да грабнат вниманието на Apple, от BOE са показали нов OLED панел, сглобен в тяло наподобяващо iPhone X.

Не е ясно доколко това ще помогне на производителя да бъде избран за доставчик от страна на Купертино, но разширяването на конкуренцията в този бизнес винаги е полезна. Към момента единствено Samsung доставят OLED дисплеи за iPhone X. Japan Display също инвестираха по-рано тази година, за да се опитат да се включат.

Колкото и нови компании да вземат парче от пая, това надали ще свали Samsung от челната позиция при производството на OLED. Със сигурност обаче конкуренцията би могла да попречи на LG да станат официален доставчик на Apple — към момента корейците изпитват определени проблеми с дисплеите на Pixel 2 и LG V30 и това може да се яви пречка в осигуряването на договор за доставка.