Bloshy front page

Bloshy front page

15-годишен самоук програмист успя да впечатли хиляди хора със създаването на собствена и напълно работеща платформа за публикуване. Проектът се нарича Bloshy, а неговият създател Осман Ахмед споделя, че е започнал да програмира, след като е рабрал, че може да превърне идеите си в реалност.

Виж още: Бъг в WhatsApp разкрива лични снимки на непознати

Той първоначално е научил скриптовите езици Javascript и Python на 15-годишна възраст чрез безплатни онлайн курсове в платформи, като Codeacademy. След това е започнал да се учи на по-сложни езици и впоследствие това му позволило да създаде първия си сайт, който се казва BrowseNow. Това е платформа, която позволява търсене в различни места чрез въвеждане на ключова дума.

Bloshy е новото изобретение на Ахмед, а концепцията му е наистина интересна. Целта на платформата е да позволи на всеки да може да публикува съдържание, без да е необходимо да има собствен блог. Потребителите създават постове като избират адрес към сайта, както и уникална парола за достъп. Съдържанието се качва на този адрес и може да се редактира чрез избраната парола. Bloshy по този начин може да се превърне и в много удобен инструмент за колаборативно писане.